BEach competitie

Beach Competitie Oldenzaal

LET OP!!!!

DE COMPETITIE 2X2 EN 4X4 IS VOL!

De competitie zal gespeeld worden naar op dat moment geldende regelgeving met betrekking tot covid-19

Eind mei 2021 start de 7e editie van de BCO. Net als de vorige edities kan iedere fanatieke volleyballer/ster zich hiervoor aanmelden. Of je nu recreant bent of bij een vereniging traint.

Voor deze door Volleybalvereniging Arcade Pollux georganiseerde competitie geldt uiteraard wel dat dit op basis van de inschrijvingen is en de beschikbare velden/tijden:
Vol = Vol.

Hoe schrijf je je in?

• Vul het onderstaande inschrijfformulier in
  • Je ontvangt een bevestiging dat je mail ontvangen is.

Dit is nog geen definitieve inschrijving, deze ontvang je per mail na betaling inschrijfgeld.
LET OP Pollux leden betalen geen inschrijfgeld en ontvangen de definitieve bevestiging ook per mail.

Inschrijfgeld 2 tegen 2 à € 20,00 of 4 tegen 4 à € 40,00 overmaken op:
IBAN-rekeningnummer  NL25 RABO 0139163565 t.n.v. VV Pollux
Onder vermelding van “BEACH en de teamnaam”

Deelname voor zowel dames als heren
Inschrijving sluit op 30 april 2021

2 x 2 Competitie Senioren

• Elk team speelt 3 competitierondes
  • De bijdrage is éénmalig € 20,00 per team
  • Teams van Arcade Pollux leden mogen kosteloos aan deze competitie meedoen
WEEK DINSDAG DONDERDAG COMPETITIE
23 25 mei 27 mei 2 tegen 2
25 8 juni 10 juni 2 tegen 2
27 22 juni 24 juni 2 tegen 2

4 x 4 Competitie Senioren

Je mag max 6 personen inschrijven. Let wél: de wedstrijden speel je met 4 personen!

• Gemengde teams spelen mee in de heren competitie.
  • Elk team speelt 3 competitierondes
  • De bijdrage is éénmalig € 40,00 per team
  • Teams van Arcade Pollux leden mogen kosteloos aan deze competitie meedoen
WEEK DINSDAG DONDERDAG COMPETITIE
22 1 juni 3 juni 4 tegen 4
24 15 juni 17 juni 4 tegen 4
26 29 juni 1 juli 4 tegen 4

WAAR?

Omnivereniging, beachvelden Paal 12
Vondellaan 12
Oldenzaal

Wij hebben er zin in!!

Beachcommissie Arcade Pollux
Arend Koers en Henk Hazewinkel

Vrijwilligers staan aan de basis van succes.Wil je ook helpen meld je dan aan via beach@vvpollux.nl

Spelregels

Klik hier om de spelregels te openen

4 x 4 competitie

Teams:
Er wordt gespeeld met teams van 4 personen. Gemengde teams worden ingedeeld bij de jongens of de heren.

Puntentelling:
Er wordt gespeeld volgens het rallypointsysteem. Dat houdt in dat na iedere rally een punt aan de winnaar van die rally wordt toegekend. De set loopt tot de 21 punten met minimaal 2 punten verschil. Iedere 7 punten wisselen de teams van speelhelft.

Spelregels:
Verder wordt er gespeeld volgens de NeVoBo-zaalvolleybalregels. Contact met de voet is dus toegestaan.

2 x 2 competitie

Teams:
Er wordt gespeeld met teams van 2 personen. Gemende teams worden ingedeeld bij de jongens of de heren.

Puntentelling:
Er wordt gespeeld volgens het rallypointsysteem. Dat houdt in dat na iedere rally een punt aan de winnaar van die rally wordt toegekend. De set loopt tot de 21 punten met minimaal 2 punten verschil. Iedere 7 punten wisselen de teams van speelhelft. Bij de C-poules wordt gespeeld tot 15 punten. Er wordt iedere 5 punten van speelhelft gewisseld.

Voetfouten:
Er is geen middenlijn! Je mag in het veld van de tegenpartij komen, mits de tegenstander op de daardoor niet direct of indirect wordt gehinderd.

Opslag:
Er mag vanachter de gehele achterlijn geserveerd worden. Er is slechts 1 opslagpoging. De spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de opslagvolgorde. De niet serverende spelers mogen het zicht op de serverende speler niet ontnemen. Een opslag wordt beschouwd als een boogbal.

Servicepass:
De service moet met een zuiver balcontact worden gepasst. Een zuiver balcontact is een harde techniek (onderhands, vuist) of een correct uitgevoerde bovenhandse techniek (zie ‘Bovenhands’).

Bovenhands:
Een bovenhandse bal moet zuiver gespeeld worden. Dat houdt in dat de bal in één correcte beweging gespeeld moet worden. Een bovenhands gespeelde bal mag niet draaien. Een bovenhandse bal mag over het net gespeeld worden mits de balbaan loodrecht op de schouderlijn van de speler staat.

Aanval:
• De smash (hard, met open hand geslagen bal)
• De shot ( een met open hand zacht geslagen, geplaatste bal)
• De pokeshot (een met de knokkels geplaatst gespeelde bal)
Een push- of duwtechniek, waarbij richting wordt gegeven aan de bal is niet toegestaan bij de aanval. Verder zijn bovenhands (onder genoemde voorwaarden), onderhands en vuist wel toegestaan om een bal over het net te spelen.

Verdediging:
Een smash (zie punt ‘Aanval’) mag op alle manieren verdedigd worden, dus met meervoudig of lang contact. Wordt een andere techniek gebruikt dan gelden dezelfde regels als bij een servicepass. Dit houdt in dat de bal alleen verdedigd mag worden met hard contact.

Blok:
Een blok telt als spelen van de bal. Dus na een blokaanraking mag de bal nog maximaal 2 keer gespeeld worden, waarbij degene die bij de blokkering de bal geraakt heeft ook de persoon mag zijn die de bal voor de 2e keer speelt.

Drukduel:
De zogenaamde holdball waarbij 2 spelers aan het net proberen de bal naar elkaars veld te drukken, is bij beachvolleybal toegestaan. Na dit drukduel mag er door het team dat de bal aan hun kant krijgt nog 3 keer gespeeld worden.

Sportiviteit:
Het is bij beachvolleybal een goed gebruik om de scheidsrechter te  informeren over in- en uitballen,  touché ’s, netfouten en dergelijke als de scheidsrechter dit zelf niet kan waarnemen.

Sporthallen:

Sportcentrum Vondersweijde